Kategorije

ROLLMAN MAŠINA ZA PEGLANJE MP8015E

Brend: ROLLMAN
Kod proizvoda: MP8015E
Cijena: 1395 €
Dostupnost: Na lageru
Gotovinska cijena: 1,395.00€ 1,185.75€
Količina: +
-
  - ILI -  

 Uputstvo za rukovanje.pdf
 Rollman brosura -SRP.pdf

 Opis proizvoda

Rollman mašina za peglanje veša je idelna za porodice sa decom, kao i ugostiteljske objekte, hotele I hostele, hemijske čistionice, u proizvodnji tekstilnih proizvoda, itd.

Tip:  Profesionalni sistemi za peglanje
Boja: Bijela i Bijelo - Siva
Prava potrošača: Zagarantovana sva prava kupaca po osnovu zakona o zaštiti potrošača

 Prednosti

 1. Štedi vreme - moguća je ušteda vremena do 6 puta u odnosu na peglanje ručnom peglom),
 2. Brine o zdravlju korisnika - ergonomski položaj tokom peglanja doprinosi čuvanju kičme I donjeg dela leđa, bez opterećenja na noge,
 3. Pegla sve vrsta tkanina – uspešno pegla tkanine svih materijala, kao I dužina,
 4. Pokretljiva – točkići na postolju mašine obezbeđuju lako pomeranje mašine u radnom prostoru.
 5. Bezbedna za korišćenje – ima mehaničku zaštitu pristupa ruke zagrejanim delovima mašine tokom peglanja,
 6. Omogućava uštedu električne energije – možete da birate da li ćete uklučiti samo levu ili desnu polovinu ili celu dužinu peglača
 7. Lako sklopiva – omogućava jednostavno prebacivanje iz vertikalnog u horizontalni položaj I obrnuto.
 8. Zauzima mali prostor za skladištenje – sklopljena mašina zauzima površinu od 0,26m2 koliko I prosečna podna lampa ili noćni stočić

  Rollman mašina za peglanje dizajnirana je na način da zadovolji zahteve u pogledu bezbenosti, zaštite zdravlja korisnika i zaštite životne sredine, čime je proizvod u potpunosti usaglašen sa svim bitnim zahtevima Republike Srbije i Evropske Unije.

  Rollman poseduje sertifikat o pregledu EU-TYPE, te sertifikat LVD, koji omogućava stavljanje CE znaka na proizvod- Proizvod poseduje  i Izjavu o usaglašenosti, koji potvrđuje da isti zadovoljava zahteve Pravilnika o elektromagnetnoj kompatibilnosti.

 Sigurnosni sistemi

Mehanički sigurnosni sistemi:

 1. Sigurnosni mehanizam za podizanje peglača sa valjka koji se mehanički-ručno aktivira povlačenjem poluge ugrađene na levoj strani radnog stola bočno. Sprečava oštećenje tkanine u zahvatu između zagrejanog peglača i valjka koji se ne obrće u slučaju nestanka električne energije.
 2. Mehanizam za uravnoteženje mase gornjeg dela mašine koga čine čelično uže i opruga. Sprečava slobodni pad gornjeg dela pegle (radnog stola, peglača i valjka) pri odbravljivanju mehanizma za sklapanje pegle.
 3. Zaštitna rešetka sa maksimalnom temperaturom od 60°C. Sprečava povredu u slučaju dodira zagrejanog peglača prstima pri dodavanju tkanine na mašinu.
 4. Spoj poklopca i peglača preko 2 nosača bočnih poklopaca čime se sprečava kontaktno prenošenje toplote i ugrađena termo-navlaka između peglača i poklopca čime se sprečava prenos toplote zračenjem. Maksimalna temperatura na poklopcu peglača u toku rada ne prelazi 60°C. Ventilacioni zazori omogućavaju odvođenje toplote stvorene ispod poklopca peglača


Elektro sigurnosni sistemi:

 1. Uzemljenje svih delova koji su dostupni korisniku mašine a mogu biti pod naponom opasnim po život, čime je smanjena opasnost od udara električne energije.
 2. Osigurač u napojnoj elektro mreži od 16 A i uzemljenje svih rastavljivih elemenata, smanjuju mogućnost kratakog spoja.
 3. Primenjeni su kablovi odgovarajućeg tipa i odgovarajućeg poprečnog preseka u zavisnosti od snage potrošača i temperature radne okoline, čime je manjena opasnost od kratakog spoja zbog oštećenja kablova usled pregrevanja.
 4. U prostorima pegle sa povišenim temperaturama ugrađeni su silikonski kablovi, čime je smanjena mogućnost kratakog spoja zbog oštećenja kablova usled pregrevanja usled rada u prostoru sa povišenom temperaturom.
 5. Opasnost od oštećenja tkanine usled pregrevanja grejača, smanjenaje ugradnjom dva termoprekidača pomoću kojih se prekida napajanje grejača električnom energijom kada je temperatura peglača veća od 205°C.
 6. Zaštita primarnog namotaja transformatora pomoću strujnog osigurača od 400 mA/250V AC.
 7. Ugrađen RSO filter (kondenzator i trafo).
   

 Tehničke karakteristike

Dimenzije u radnom položaju (Dužina x Širina x Visina):  985 x 450 x 1000 mm
Dimenzije u sklopljenom položaju (Dužina x Širina x Visina): 585 x 450 1070 mm
Težina: 45 kg
Dužina valjka i peglača: 800 mm
Prečnik valjka: 150 mm
Broj obrtaja valjka: 4-10 obrtaja/min
Radna temperatura peglača: 0-185°C
Maksimalna temperatura peglača: 205 °C ograničena je pomoću 2 sigurnosna peglača
Zone zagrijavanje peglača: Lijeva polovina, desna polovina, cijela
Pritisak peglača na valjak: Ostvaruje se preko poluge 
Električni priključak: 230V AC, 50Hz utičnica sa uzemljenjem
Tip i broj grijača: Šipkasti grijači 4 komada
Instalirana nazivna snaga: Model 80151000012 E - 2500 W
Snaga grijača: Model 80151000012 E - 4x0,6 kw
Komandni napon: 24 V DC, obezbjedjuje se pomoću transformatora
Motor za obrtanje valjka: 24 V DC, snaga 60 W 
Motor za približavanje peglača valjku: 24 V DC, snage 60 W
Osigurač: 16 A* Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i cijena, ali ne garantujemo u potpunosti da su sve informacije kompletne i bez grešaka.** Sve cijene su sa PDV-om